Войната между Тодор Батков и Лудогорец продължава с пълна сила. Адвокатът отвърна на колегите си от Разград, че никой не може да го спре и мачовете на "Левски" ще продължат да се излъчват директно по интернет. Батков сподели в предаването "Пред банята" по ТВ7, че не се плаши от евентуална глоба от БФС и заяви, че ако му бъде наложена такава, ще я обжалва.

- Как ще коментирате декларацията на Лудогорец, в която ви наричат Поп Кръстьо и Бай Ганьо? Мислите ли, че Кирил Домусчиев стои зад нея?
- Вече наистина прекрачиха границата на добрия тон. Не помня друг такъв случай за последните 20 години. Те трябва да коментират декларацията, а не аз. Тези, които тръгнаха и ходят по медиите, аз ги считам за кукли на конци. Какво да ги коментирам, просто не са ми на нивото. Кукловодът има проблем, а не аз.

- Но декларацията едва ли излиза без знанието на Домусчиев?
- Излиза от клуб, как може това? Тоя Петричев ли е, какъв е... и неговите помощници - хич не ме интересуват. Кукли на конци са това. Кукловодът на Лудогорец явно има проблем, но ще си изясним нещата с него в бъдеще. Аз война не съм започвал, нямам впечатление да водим война с Лудогорец. Това е просто спорт, в който трябва да победи по-добрият отбор, с честни средства пред очите на всички на стадиона, в интернет или пред телевизионните екрани. Предавахме срещата с Литекс на официалния сайт. По данни от интернет правата са я наблюдавали 49 983 посетители. Това са уникални посещения. Телевизия ни беше предложила да ни излъчва домакинските мачове, но ние не прекрачихме границата на добрия тон. Останахме на това, което сме казали.

- "Левски" обаче нищо не печели от това безплатно излъчване...
- Никога не е имало уговорка да не се предават мачовете по интернет. Според мен в момента "Левски", ЦСКА, пловдивските отбори и дори Лудогорец сме най-ощетени от ситуацията, но ние стоим твърдо на позицията, че първенството ще се дава по досегашния формат и всички ще участват в разпределението на парите. В "Левски" имахме отделно предложение от определени телевизии да дават наши мачове, но ние се съобразихме с колектиния договор. На никоя от срещите между клубовете - 10-11 вече, обаче не е поемана уговорка мачовете да не се дават по интернет, поне докато не се реши въпросът за колективните права.

- Кой има интерес да не се излъчва първенството по телевизията?
- Явно този, който иска да маргинализира първенството. Той желае мачовете да не се дават в интернет, за да си прави своите номера. Няма нужда да казвам име. Аз назовах един отбор, той се самоопредели. За всички стана ясно за кой клуб става въпрос. За какво има отбори в "А" група, когато по формални и не толкова формални причини, огромната част от аудиторията е лишена от възможността да гледа мачове. За нашата среща с Литекс 4682 човека са гледали в интернет излъчването от чужбина. Над 6 хиляди души пък са гледали от смартфоните си, 21 век сме. Аз в деня на мача с Литекс имах разговор с президента на БФС, помолих го да даде разрешение да излъчваме в интернет. Това все пак е някакъв начин да бъде уведомена публиката. Не знам какви претенции имат от Лудогорец. Ако не е "Левски" и ЦСКА, тях няма и 500 човека да ги гледат.

- Вечното дерби ЦСКА - "Левски" ще се излъчва ли по телевизията?
- Ако и дербито с ЦСКА не се дава, това ще е първи случай в историята, откакто съществува БНТ. Явно въпросът пак опира до намеса от страна на премиера Бойко Борисов. Аз настоявам всички мачове на "Левски", ЦСКА и другите клубове да бъдат излъчвани.

- БФС може ли да ви глоби?
- Въпросът е спорен. Но ако ме глобят за излъчването на срещата с Литекс, ще обжалвам. За мен е по-важно хората да могат да гледат мачовете.