ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Феновете на ЦСКА отправиха призив до президента на Република България, Народното събрание и министър-председателя. С него те искат държавата да помогне за решаване на проблемите във футболния и спортния клуб. Запалянковците искат да бъдат опростени задълженията към Министерство на отбраната и да се съдейства за изграждането на необходимата база. Привържениците написаха декларацията по време на вчерашния събор в Хасковските минерални бани, който бе уважен и от легендата на българския футбол Христо Стоичков. Камерата на БЛИЦ TV единствена показа ексклузивни кадри от самия събор.


Ето и декларацията им:

ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ XIV-ЯТ СЪБОР НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ЦСКА- 12-14.07.2013г.,

Хасковски минерални бани

Уважаеми дами и господа,

На проведеният събор на привържениците на ФК ЦСКА взехме решение да се обърнем към Вас и да Ви сезираме с проблемите на любимия клуб, за чието решаване молим за Вашето съдействие:

1. Обръщаме се към Президента на Републиката и всички оторизирани държавни органи да осъществят своите правомощия във връзка с опрощаване на всички задължения, дължими от ПФК „ЦСКА"АД за наем към Министерството на отбраната и призоваваме за преразглеждане на отношението към ЦСКА спрямо останалите футболни клубове в Република България. Заявяваме, че ЦСКА е единственият български футболен клуб, който е принуден да плаща големи суми за ползване на базата, собственост на държавата, а в същото време на всички останали футболни клубове базата е предоставена за безвъзмездно ползване. Апелираме за еднаква позиция спрямо всички български футболни клубове, с оглед на което отношението към ЦСКА да бъде приравнено спрямо тях.

2. Обръщаме се към Вас за разрешаване на всички проблеми на ОСК „ЦСКА" във връзка с базата, тъй като ние сме единственият български отбор, чиято база , находяща се на 4-ти километър в град София бе разрушена и юношите на ОСК „ЦСКА" няма къде да тренират.

Предвид гореизложеното, молим да бъде оказано съдействие за разрешаване на всички проблеми свързани с необезпокояваното ползване на базата и реализиране на инвестиционните намерения за реновиране и възстановяване на спортните съоръжения в Панчарево.

Обръщаме се към Вас, тъй като Вие сте оторизирани по закон да реализирате върховенството на правото и закона и да дадете равнопоставеност на клубовете към ОСК „ЦСКА" и ПФК „ЦСКА"АД, което чакаме повече от 23/двадесет и три/ години.

Позволяваме си да Ви напомним, че ЦСКА е съдба, любов, кауза на милиони почтени български данъкоплатци и гласоподаватели.

ДА ЖИВЕЕ ЦСКА СОФИЯ!