Французин и руснак бяха определени за главни съдии на квалификационните мачове на българския национален отбор по футбол за Мондиал 2014 срещу Дания и Чехия.

Тони Шапрон ще ръководи срещата на "трикольорите" с Дания, която ще се играе в петък от 21:00 часа на "Васил Левски". Французинът е роден на 23 април 1972 година във Флер. Започва съдийската си кариера през 1998-а, а от 2007-а е международен съдия.

През миналата седмица Тони Шапрон бе главен съдия на мача от груповата фаза на Шампионската лига Спартак (Москва) - Селтик, завършил при резултат 3:2 за шотландския отбор.

Главен съдия на квалификационния мач за Мондиал 2014 Чехия - България на 16 октомври ще бъде руснакът Владислав Безбородов. Владислав Юриевич Безбородов, роден на 15 януари 1973 година в Ленинград, е бивш футболист на Зенит (Санкт Петербург), Динамо (Минск) и Венстпилс.

След прекратяване на футболната си кариера Владислав Безбородов се захваща със съдийството. През лятото на 2010 година става един от тримата руски футболни рефери, които са определени да ръководят мачове от Шампионската лига и турнира Лига Европа.