Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори на пресконференцията след днешното заседание на Изпълкома на централата, последно за 2019 година.

Известният бизнесмен каза, че първата стъпка е да се лицензира стадион "Васил Левски", за да може да се проведат в София мачовете на националния ни отбор. "Трикольорите" ще спорят за класиране на Евро 2020 с Унгария на 26 март 2020 година, а при успех - срещу победителя от Исландия - Румъния. 

"Аз още преди година ви казах, че в рамките на две години ще въведем ВАР. Моментът дойде. Взели сме го като решение. Първата стъпка е да лицензираме "Васил Левски", за да можем да проведем баража за участие на европейско първенство на националния стадион. Възложили сме на комисия, която да събере оферти, както и да ни предложи конкретни оферти", започна Фурнаджиев.

"Има възрастово ограничение. Венци Стефанов навърши 70 години, а по нашия устав това е пределът на възраст, в която може да се участва (б.р. - за президентския пост в БФС). Към този момент нямам амбиции да се кандидатирам. За мен е важно да видя кой ще се кандидатира", добави Фурнаджиев.

"Футбол не се прави без пари. Исландия отделя 100 милиона на година за футбол. Те инвестира, занимават се професионално и резултатите идват. Ние правим всичко възможно, за да се нормализира обстановката. Има спокойствие. Най-важното е да дадем спокойствие на националния отбор", завърши Фурнаджиев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)