Лудогорец приема ЦСКА в дербито на 24 кръг на „А“ група. Двубоят на „Лудогорец Арена“ е днес от 20:00 часа и ще бъде официален дебют на Галин Иванов като треньор на „червените“. Срещата може да предреши или отново да завърже интригата в борбата за титлата.
 
Шампионите имат аванс от три точки пред „армейците“ и победа днес ще им даде удобна преднина. Успех на ЦСКА пък ще изравни „червените“ с тима на Георги Дерменджиев на върха. За това обаче играчите на Галин Иванов трябва да преборят и негативната тенденция в представянето на ЦСКА в Разград за първенство. Откакто Лудогорец е в „А“ група „армейците“ нямат нито една спечелена точка и нито един отбелязан гол на стадиона в Разград – 5 загуби и 8 допуснати попадения.
 
Друга любопитна тенденция в представянето на ЦСКА като гост на Лудогорец е, че на вратата винаги е чуждестранен вратар. До момента мрежата на „червените“ на „Лудогорец Арена“ са пазили Райс Мболи, Томаш Черни и Якуб Дивиш. Нето един от тях не е успял да опази вратата си без гол. Днес това ще опита да стори Максимс Уваренко. Той ще замени оставения извън групата Дивиш.
 
Докато Галин Иванов обмисля и други промени в стартовия състав, при Лудогорец всичко е ясно. Там нямат никакви проблеми и дилеми около стартовите 11. Очаква се завръщането в игра на Мисиджан.
 
ludogorec.JPGЛудогорец – ЦСКАcska.JPG
 
Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
Разград, „Лудогорец Арена“
Съдия: Георги Йорданов
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
Лудогорец: Вл. Стоянов, Кайсара, Барт, Моци, Ангуло, Дяков, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Мисиджан, Кишада
Контузени: Чворович
Наказани: няма
 
ЦСКА: Уваренко, Василев, Оршулич, Тунчев, Кукоч, Сънди, Галчев, Тони Силва, Жуан Фелипе, Милисавлевич, Николич
Контузени: В. Илиев, Маркиньос, Маркович, Фортес, Еденилсон
Наказани: няма
 
Баланс: 10 мача, 7 победи за Лудогорец, 3 равенства, г.р. 14:3
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Лудогорец е най-резултатният отбор от началото на първенството – 46 отбелязани гола (средно по 2 на мач)
* Разградчани са и с най-добрата защита – 14 допуснати попадения (средно по 0,6 на мач)
* ЦСКА е без победа в последните си четири мача за първенство
* Лудогорец е в серия от 20 поредни домакински мача без загуба
* ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Марек са отборите, които още не са отбелязали гол от подновяването на първенството тази пролет
* Лудогорец е спечелил най-много точки в „А“ група точно срещу ЦСКА – 24 от 30 възможни. След това в класацията са Локомотив (Пловдив) – 23 т., Локомотив (София) – 22 т. и „Левски“ - 21.
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015