Ръководството на ЦСКА проведе днес поредно заседание на Управителния съвет. На него присъстваха изпълнителният директор Александър Тодоров, Ивайло Котев, Румен Атанасов, а малко по-късно се присъедини и Ивайло Манджуков.

Манджуков-младши обяви, че следващите часове ще бъдат много важни за ЦСКА, но не пожела да разкрие повече подробности. Потърсихме Александър Тодоров, който внесе малко повече яснота около горещата ситуация в Борисовата градина.

"Трети пореден ден се събираме на заседания. Обстановката е като военна, ако се наложи ще продължаваме всеки ден да се събираме. Днес имахме съвсем редовно заседание, обсъждаме текущи въпроси. Вижте, положението е такова, че всички акционери, а те са към 80 трябва да си застанат зад капиталите и да помогнат на клуба. Трябва да издържим в следващите 2-3 месеца, да изкараме първенството. Не говоря само за основните акционери, а аз всички", заяви Александър Тодоров пред БЛИЦ.

"През лятото клубът вече има начин да капитализира средства - отваря се трансферният пазар, дай боже да участваме и в евротурнирите, виждате, че увеличават приходите и от там могат да дойдат не лоши пари. Въпросът е да изкараме до края на сезона, това ще бъде тежко. Затова водим преговори всеки ден, надяваме се с господата Манджукови и Инджови всичко да се изясни. Всички да помогнем на ЦСКА, защото няма други хора, това сме", допълни директорът.

Александър Тодоров коментира и предстоящия мач с Лудогорец: "В този хаос много се надявам момчетата да се отърсят от напрежението и да изиграят двубоя подобаващо. Знам, че им се отразява всичко, което се случва. Ще ни бъде трудно, но не и невъзможно."

На въпрос, може ли ЦСКА да бъде спокоен за лиценза, Тодоров заяви: "Подали сме документите, от Лицензионната комисия ще кажат, ако има нещо за дооправяне. Датата 31 март не решава нищо. Ако има нещо, ще го отстраним."
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ