Треньорът на ЦСКА Галин Иванов даде брифинг пред медиите на стадион „Българска армия“ след днешната открита тренировка на „червените“. Специалистът коментира ситуацията с Тони Силва, който искаше да напусне и вчера не тренира, но се появи преди днешното занимание. Иванов изрази надежда, че положението в клуба ще се подобри и шеговито спомена за схема на игра с четирима нападатели и картотекиране на Владимир Манчев.
 
„Първата реакция на Тони Силва беше, че иска да напусне след инцидента. Говорихме сериозно и в крайна сметка той промени решението си. Като цяло той доста се е променил. Донякъде го оправдавам, а до някъде – не. Ако продължава така, със сигурност ще разчитам на него,“ разясни Галин Иванов.
 
„Не е важно, че са получени заплати. По-важно е обстановката в отбора да е нормална, тъй като не се работи лесно, когато футболистите са в трудно психологическо състояние. Говорих с Манджуков за бъдещето на клуба. Борбата за спасение продължава. Надявам се положението да се подобри“, обяви треньорът на ЦСКА.
 
„Мисля да излезем с четирима нападатели. Може да картотекираме дори и Владимир Манчев“, коментира шеговито Иванов по темата за схемата на игра.
 
„Благодаря на феновете за подкрепата. Надявам се занапред да продължат в същия дух, защото за нас това е от голямо значение. Призовавам ги обаче да спрат с пукането на гуми и хокането на футболистите след мач. Това не помага. В съблекалнята говорим за обединение, а след това излизаме и виждаме спуканите гуми на колата на Тони Силва. Неодобрявам и събличането на футболистите. Наистина се надявам привържениците да се вслушат в моите думи", добави специалистът.
 
„Парите не са най-важното за мен и Владо Манчев. Ние работим без заплата до момента, а освен това чакаме заплати от времето, когато работехме с децата. Надявам се да получим някакви пари все пак. Поне някаква част, за да има мотивация за работа. Разбира се, че правя грешки, няма как да не правя. Все пак прескочих две нива от развитието си като треньор, но продължавам да се уча“, признава наставникът на „армейците“.
 
Както е известно, в неделя (26 април) от 20:00 часа ЦСКА гостува на Литекс в мач от 27 кръг на „А“ група. Двубоят ще бъде ръководен от съдията Станислав Ставров.