Етър може да привлече в редиците си свободния агент Георги Илиев, пише "Тема Спорт". В момента халфът е на лагер с националния отбор, който е воден от доскорошния треньор на "болярите" Красимир Балъков. В щаба му е и Станислав Генчев, който ще го замени начело на клуба от Велико Търново. Очаква се двамата да се опитат да убедят Илиев да отиде на "Ивайло".

Самият футболист иска да продължи кариерата си в елита, за да подобри рекорда по най-много изиграни мачове на Марин Бакалов - 454. В момента Илиев има 441.

"Виолетовите" търсят опитен полузащитник след напускането на Георги Сърмов, който премина в германския Кемницер. Както вече стана ясно, интерес към Илиев проявява и новакът в Първа лига Царско село. 

37-годишният Илиев остана без отбор, след като беше освободен от Черно море преди мача с Лудогорец от последния кръг. Тогава стана ясно, че той и още петима играчи на "моряците" са подозирани в симулативна игра при загубата от ЦСКА с 1:3 в началото на май. Това било доказано с полиграф. Замесените извадиха свои изследвания, които според тях ги оневинявали. От Черно море пазят мълчание по случая, въпреки че в първите дни обявиха, че ще пуснат декларация в понеделник, 27 май.