Георги Марков се закани на бившия си отбор "Левски". Шефът в Локомотив (София) е оптимист, че "железничарите" могат да вземат точка или три от "сините", които им гостуват утре от 15:30 часа за двубоя от 25-ия кръг на "А" група. Очаква се Раул да води атаката на Локо (Сф) в столичното дерби. Жълтата карта на новото попълнение на “червено-черните” вече пристигна в БФС и белгиецът беше картотекиран навреме за сблъсъка.

24-годишният Раул Нгедрира Авонсе ще тормози защитита на Антони Здравков. Титуляр ще излезе и звездата на тима Маркиньос. Бразилецът с български паспорт пропусна победата над Нефтохимик с 5:0 в първия пролетен кръг на първенството заради контузия. Марки вече е възстановен и ще играе утре.

“Всичко е наред в нашия отбор. Момчетата са мобилизирани. Настроението е добро, мислим само за победа, обяви изпълнителният директор на Локото Георги Марков пред БЛИЦ. – Не ни интересува “Левски”. Играем си нашата игра. Оптимист съм за изхода от утрешното дерби, защото колективът ни е по-добър. Сплотени са. Отборът е добре подготвен и да играе освободено. Няма никакво напрежение. Надявам се да зарадваме нашите привърженици. Вярно е, че имам сантименти към “сините”, все пак голяма част от кариерата ми е преминала на “Герена”. Аз обаче съм професионалист. Мисля само за доброто на Локомотив. Евентуална победа ще ни изкласка нагоре, така ще дишаме по-спокойно във втората седмица. Ще стискам палци за шампионска титла на “Левски”, но от следващият кръг нататък.”

“И дума не може да става за някакъв страх или притеснение в нашите редици. Дори напротив. Името на “Левски” още повече ги мобилизира. Всеки иска да играе срещу силните и да се докаже.  Нямам притеснения от съдийско естество. Смятам, че Николай Йорданов е опитен рефер и ще се справи”, добави Марков.

В официалната ложа ще седне и босът на “червено-черните” Николай Гигов, който се завърна от чужбина специално заради мача. До него обаче едва ли ще седне шефът на “сините” Иво Тонев. От “Герена” са поискали от домакините 20 пропуска за официалните лица. Очаква се дербито наживо да изгледа и Тодор Батков.

Локомотив ще разчита на фактора „домакинство“, като всички билети за мача са по 10 лева.