ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Вратарят на Славия Георги Петков си изпати заради жестовете, които показа след равенството 1:1 с "Левски", лишило "сините" от шампионската титла. Стражът най-много засегна Тодор Батков, имитирайки с пръст прословутия мустак на адвоката.

Дисциплинарната комисия към БФС реши на днешното си заседание да накаже Георги Петков с парична глоба в размер на 350 лева. Санкцията не е заради мустака, а заради показан подигравателен жест от вратаря към публиката на "Левски", като по този начин той е раздразнил феновете.

Ръководството на клуба от "Герена" пък ще трябва да плаща далеч по-солена глоба. "Сините" са глобени общо 5000 лева, а помощник-треньорът Мариян Христов е с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и му е наложена парична санкция в размер на 500 лева.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

* За хвърлени многобройни предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК наказва ПФК"Левски" с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Левски" с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За действия, които са спортно неприемливи, на основание чл.34, ал.1, т.6, ДК наказва Мариян Христов  (пом. треньор на ПФК ”Левски”) с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1среща и глоба в размер на 500 лева.

* За показан подигравателен жест към публиката, на основание чл.19, ал.2, буква „В”,колона 5, ДК наказва Георги Петков от ПФК”Славия” с глоба в размер на 350 лева.