В Германия и днес продължава отразяването на новината, че Лотар Матеус вече е национален селекционер на България. БЛИЦ първи написа за назначаването му вчера в 12:43 часа, а по-късно Борислав Михайлов потвърди.

В страната на спеца леко ни се подиграват, като заглавието в "Зюдойче Цайтунг" е следното - "Намери се кой да купи "непродаваемия" треньор"

"Хитрият Лотар без съмнение е погледнал първо къде точно се намира България в световната ранглиста на ФИФА и виж ти - открил е, че е на 54-а позиция - т.е. значително по-напред от Американска Самоа, която е на 203-та", посочва още изданието.

Агенция ДПА отбелязва, че бившият футболист с рекорден брой изяви (150 мача за Германия и 23 гола) като треньор е демонстрирал предимно посредственост и качества на вагабонтин. Ако в Германия Матеус не се ползва със славата на добър треньор, в България уважението му е гарантирано.

Малко са медиите, които гледат на новината сериозно. Едно от тези издания е "Ди Велт". Вестникът съобщава, че договорът на 49-годишния Лотар Матеус е едногодишен с опция за удължаване с още две години, и че първата му задача е свързана с мача от квалификациите за Европейското - на 8 октомври срещу Уелс. /БЛИЦ