Германци са прецакали България в елитния квалификационен кръг за Евро 2013, който се проведе именно на немска земя. Селекцията до 17 години, водена от Методи Деянов, разби Естония с 4:1 в последната си среща от групата, в която бяха още домакините и Украйна. Националният селекционер обаче се оплака от действията на немците, които не се проявили като особено добри домакини.

"Съвсем преднамерено и целенасочено ни изпратиха да играем с тях на изкуствен терен", каза Методи Деянов, визирайки първия мач, в който България падна с 2:5 от Бундестима.

Бившият футболист на ЦСКА допълни, че българската делегация нарочно е била настанена в хотел, пред който имало църква. Постоянното биене на камбаните подлудило нашите национали. От другата страна на хотела минавала влакова линия и треновете също нарушавали спокойствието на "трикольорите".

“Мисля, че това също стана съвсем умишлено. В крайна сметка момчетата се стараха. Видях, че искат да са докрай убедителни срещу Естония, постоянно гонеха нови голове, което ме радва“, коментира Методи Деянов.