Играчите на Локомотив (София) са провели протест на съботната тренировка, тъй като били излъгани, че ще вземат пари. Президентът на клуба Николай Гигов обещал да се разплати с футболистите преди дербито с “Левски” и това да бъде част от традиционното му слово за мотивиране на тима преди важен мач.
 
В събота обаче босът на “железничарите” не се появил на тренировката, а се обадил, че е болен, заявиха за БЛИЦ източници, приближени до локомотивци. Това вбесило играчите и те излезли на заниманието с извадени джобове на анцузите. За това поведение говори и досегашният изпълнителен директор Иво Тонев след загубата с 0:4 от “Левски”, когато подаде оставката си. Същото стори и старши треньорът Диян Петков.
 
Както е известно, играчите на Локо (София) не са получили заплатите си за юни, юли и август, а вече се очакват и възнагражденията за септември. Не е била платена и обещаната премия от 1500 лева на човек за участието на тима в предварителните кръгове на Лига Европа. Чужденците продължават да чакат парите, които клубът им дължи за наем на квартирите./БЛИЦ