"Чудя им се на акъла на разни дописници, интриганти и врачки. Те мен не ме ли познават? Не знаят ли, че на мен не може да се влияе? Ще ви кажа ясно и категорично: треньор на Локомотив (Сф) е Драгомир Окука и той ще продължи да бъде треньор на отбора, защото е добър треньор и добре се справя. Никога, разберете - никога, не е възниквал въпросът за неговото освобождаване. Нито съм мислил нещо подобно, нито има причина да мисля. И никога не съм казвал дори половин дума или намек в този смисъл. Лъжи. Чисти лъжи и интриги", заяви пред "7 дни спорт" собственикът на Локомотив Николай Гигов.

"Това са атаки срещу отбора и имат за цел да провалят неговия неизбежен успех тази година. Миналата година видяхте какво стана - провокации, подлости и ни спряха. Тази година няма как да стане отново. И кой, моля ви, е против Окука? Кои са тези, дето не го харесват? Никои, анонимници. Играчите не го харесвали, въвеждал ред и дисциплина. Ами на тях за какво им плащам, ако не за да има ред и дисциплина. И да постигат резултати. Видяхте какво стана в последния мач срещу Мездра. Първото полувреме - нищо и половина. Влязох в съблекалната, поговорихме малко, което означава: аз говоря, те слушат, както си му е редът. И второто полувреме обърнахме мача. Няма да стане тази, дето са я намислили някои - с клинчене, хленчене, скатаване, с интриги отвън, с подлости. Най-много да си докарат ядов", каза още Гигов.

Босът на Локо (Сф) и член на Изпълкома на БФС е спокоен, защото вижда добър потенциал в своя отбор и отлични възможности да постигне успех в първенството. "Защото повечето от другите са в дълбоки грешки и нямат ресурс да променят нещата. Предстоят интересни седмици, в които Локомотив ще нанесе няколко важни удара", убеден е Гигов. /БЛИЦ