ЦСКА ще може да разчита на нападателя Фернандо Каранга за предстоящото в събота от 16:15 часа издание на вечното дерби срещу Левски.

Бразилецът пропусна последните два мача на „армейците“ заради проблем с аддуктора, но от вчера тренира на почти пълни обороти със съотборниците си.

33-годишният Каранта е истински кошмар за „сините“. Той се разписа в последните си три участия в голямото дерби на българския футбол. Като цяло той има 7 мача срещу Левски, в които е вкарал четири гола и е направил една асистенция. Той се разписа и при успеха на ЦСКА с 2:0 над „сините“ на 7 април. Бразилецът е чужденецът с най-много голове във вечното дерби.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

В последните дни имаше напрежение в лагера на „червените“ именно заради Каранга. Причина за това е посещението на футболиста в нощно столично заведение преди мача срещу Арда, в който бразилецът не беше в групата заради контузия.

БЛИЦ първи писа, че в ЦСКА е направено разследване на случая и са гледани видеозаписи и снимки от дискотеката, които са доказали присъствието на бразилеца. В резултат на това Фернандо Каранга в понеделник беше привикан на среща с шефовете.

Почти сигурно нападателят ще започне като титуляр за „армейците“ срещу Левски и ще опита да се реваншира пред феновете и шефовете за непрофесионалната си постъпка. Той обаче ще трябва да бъде много внимателен, тъй като има натрупани четири картона и при нов във вечното дерби ще пропусне полуфиналния реванш за Купата на България срещу Ботев (Пловдив) на 1 май.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!