Известният по цял свят професор Шота Ингороква е човекът, спасил живота на Тодор Неделев при спешната операция на фрактура на черепа на българския футболен национал.

Един от най-големите специалисти в света в неврохирургията съвсем случайно си е бил у дома в Тбилиси, научи БЛИЦ. Той се е приготвял да пътува извън грузинската столица, когато станало ясно, че има спешна нужда от неговата помощ.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Професорът към Университета в Инсбрук е реагирал светкавично и е приел да помогне в тежката ситуация. Счита се, че ако докторът се е бил забавил, даже с 20-ина минути, или пък операцията е била направена от друг специалист, благоприятният изход от интервенцията не е бил сигурен.

Както е известно, звездата на Ботев (Пловдив) пострада при катастрофа на автобусите на националния отбор в Тбилиси. Той беше приет в болница заради фрактура на черепа, при която парче кост е попаднало навътре и е трябвало да бъде отстранено, за да не се образува хематом.

За спешното провеждане на операцията е потърсено съгласието на неговите родители и приятелката му. Заради проблема халфът няма да може да играе футбол за период от поне три месеца.

Голяма загриженост към състоянието на Тодор Неделев е проявил генералният секретар на Грузинската футболна федерация Давид Муджири, научи още БЛИЦ. 44-годишният бивш футболист на Щурм (Грац) през цялото време на хирургическата интервенция е бил пред операционния блок на болницата и е бил на разположение на българските си колеги.