Големият талант на Левски Марин Петков беше избран за Най-добър играч на 12-ия кръг в Еfbet Лига. 18-годишният нападател отбеляза два от трите гола във вратата на Пирин (Благоевград) при победата с 3:0. Петков заслужи девет гласа от 18-те треньори в родния елит.

Дванадесетокласникът сподели какви са дългосрочните му планове. Той заяви, че се надява на трансфер в чужбина, участие на голям форум с националния отбор и трофей с Левски.

„Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен, съотборниците, треньорите и ръководството на отбора. Мисля, че всеки ден се подобряваме и ще започнем да играем по-добре. Ще се види с времето дали това ще стане. Нямам претенции къде ме пускат. Където треньорът прецени, аз съм готов да играя. Всички в отбора помагат. По-опитните помагат на по-младите - близнаците Цоневи, Ники Михайлов, Георги Миланов, Иван Горанов“, каза атакуващият футболист.

"Надявам се да спечелим срещу Славия. Последните мачове срещу този съперник не свършат по благоприятен начин. Този път се надяваме да ги победим. Моите мечти ще си ги запазя за себе си. Когато ги постигна, ще кажа какво съм искал да постигна. Надявам се да се развивам всеки ден. Всеки млад играч иска да се утвърждава в своя отбор, още повече в Левски. Всеки млад футболист мечтае един ден да стигне до мъжкия национален отбор. Това е цел на всеки и иска да я постигне рано или късно", продължи талантът.

"Добре върви училището. До май месец и след като завърша ще видя какво ще става. Към момента не съм мислил за продължаване на образованието ми. В момента футболът е на първо място. Надявам се един ден да направя хубав трансфер в чужбина, да бъда част от националния отбор на голям форум и разбира се с Левски да спечеля трофей", каза още Марин Петков.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022