Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Серехидо подаде оставка. Той направи това със специална декларация, която беше разпространена в социалните мрежи. Това стана само ден след градското дерби с Локомотив (Пловдив), което завърши при резултат 1:1.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Само преди няколко дни раздялата на „канарчетата“ с испанския шеф беше анонсирана от собственика на клуба Антон Зингаревич при среща с феновете. Сега Серехидо посочи и причините, които са довели до напускането му. Основателят на школите на Интер в Москва и Новосибирск обяви намерението си да остане да работи в българския футбол, за който не направи особено ласкави коментари в интервюта за чужди медии.

Според непотвърдени информации, Даниел Серехидо ще започне работа в третодивизионния Левски (Крумовград).

ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ДАНИЕЛ СЕРЕХИДО
„Скъпи Ботевисти,
Днес подадох молба до членовете на Борда на директорите на ПФК Ботев да ме освободят от задълженията ми като изпълнителен директор. Причината за напускането ми е, че не съм съгласен с визията и стопките за нейната реализация на собственика и треньорския екип на клуба.

Моето виждане за развитието на БФК Ботев може накратко да се обобщи в две точки:
1. Модернизиране на клуба и създаване на икономическа организация, способна да се самоиздържа в средносрочен план;
2. Развитие и интегриране в мъжкия отбор на местни млади таланти, които да допринесат за успяха на ПФК Ботев и на всички национални гарнитури.

За съжаление, действията, предприети до момента, не следват моята визия.

Ще продължа да работя в България, опитвайки се да помогна за развитието на футбола с нови проекти, базирани на това, което според е правилният път: смет от иновативно управление и традиционни ценности във футбола.

Искам да благодаря на играчите от първия отбор, особено на капитаните Виктор Генев и Тодор Неделев за техния професионализъм, на треньорите и играчите на Б отбора и ДЮШ, както и на служителите, които ми помагаха ежедневно да управлявам клуба. Искам също така да благодаря на г-н Антон Зингаревич, желаейки му успехи във всички начинания.

Не на последно място винаги ще бъда благодарен на феновете за невероятното посрещане, помощ и подкрепа по време на престоя ми в Ботев и за съобщенията, които получих през последните няколко дни. Бъдещето на Ботев е изцяло във вашите ръце.

Само Ботев!

Даниел Серехидо

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022