ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Националът Иван Турицов може да очаква сериозно наказание заради червения картон, който получи при загубата с 0:2 от Левски. Защитникът на ЦСКА удари с лакът в лицето Уелтън и след намесата на ВАР беше отстранен от игра.

Правилникът гласи, че за подобно нарушение Турицов трябва да бъде наказан за два мача. Не е изключено и санкцията да е дори по-голяма. Така например Венцислав Христов от Ботев (Враца) пропусна 3 мача на тима си за умишлен удар в тялото на Райън Бидунга от Локомотив (Пловдив).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Не е изключено санкцията на 23-годишния Иван Турицов да бъде още по-голяма, тъй като той подигравателно ръкопляска на съдията Драгомир Драганов, след като му показа червения картон. Това също е наказуемо според Дисциплинарния правилник и може да донесе допълнително лишаване от състезателни права за още един мач.

След това десният бек покри устата с длан и каза нещо на рефера. В тази ситуация много ще зависи какво е било описано от арбитъра Драганов в протокола на мача. Това също може да увеличи санкцията на Турицов, поне във финансов аспект. Очакваната парична глоба също няма да е лека.

Така налице са достатъчно основания Дисциплинарната комисия към БФС да наложи тежко наказание на футболиста на ЦСКА. Дори и при лишаване от състезателни права за два мача Турицов ще пропусне домакинството срещу Пирин и гостуването на Лудогорец.

Отсъствието на национала ще донесе допълнителни проблеми на треньора Саша Илич, тъй като Иван Турицов в момента няма алтернатива като десен бек заради контузията на Асен Дончев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК