Берое ще поиска отлагане на мача от първия кръг на "А" група срещу Сливен, ако бъде направено разместване на програмата в Лига Европа. Треньорът на евроучастника ни Илиан Илиев намекна за това при завръщането от подготвителния лагер в Словения.

"Ако мачът с Рапид от Лига Европа ни бъде преместен за 3 август, ще отложим срещата със Сливен от първия кръг на "А" група", сподели Илиев на аерогара "София".

Ако все пак срещата с Рапид остане, както е заложена по програма на 5 август, двубоят между Берое и Сливен ще остане да се играе на 1 август. Всичко това ще стане ясно, след като се изиграе мачът-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа между отборите на Широки брег и Аустрия (Виена). Целта е във Виена да няма в един и същи ден домакинства на съперниците Рапид и Аустрия, за да не се стига до сблъсъци между феновете им.

Тимът от Стара Загора приема австрийския гранд на 29 юли (четвъртък) от 20:45 часа на стадион "Георги Аспарухов" в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. /БЛИЦ