Селекционерът на националния отбор на България по футбол Илиан Илиев бе много разочарован след тежката загуба с 0:5 в гостуването на Северна Ирландия от Лигата на нациите. Той пое цялата отговорност за представянето на отбора.

"Защо паднахме така ли? Защото като не отговорихме на агресията на домакините, се получи това, което се получи. Изцяло моя е вината, че не можах да накарам футболистите да отговорят на агресията им. Много лесни два гола ни вкараха домакините, след което се освободиха психологически и се случи това, което се случи. Аз съм виновен, че не отговорихме на агресията“, каза Илиев.

"Почнахме със Серкан в средата, на полувремето сменихме системата и Вальо Антов влезе“, обясни спецът за преминаването от четирима към трима в отбрана.

Така е, да, със сигурност каквото и да говорим, са празни приказки, изиграхме отвратителен мач. В другите мачове се държахме добре в дефанзивен план. Играта в защита не беше толкова лоша, но в дефанзивен план много лесно допускахме топката да стига до атакуващите им футболисти. Допуснахме тежка загуба и ще си поема отговорността, както се казва.“

„Да, за мен  - да, отговори той на въпрос дали тази загуба изтрива прогреса на България в последната година. 
- Не искам да се деля от отбора. Ние трябва да направим реакция като отбор, а не футболистите пред мен. Аз съм част от тях и съм най-виновен за това, което се случи. Следващите два мача са решаващи за това, което ще се случва като мое бъдеще за треньор на националния отбор."