Треньорът на Черно море и селекционер на националния отбор Илиан Илиев критикува БФС за изготвената програмата на „моряците“, които трябва да изиграят три поредни мача в понеделник. 56-годишният специалист обяви, че заради това няма да може да посети планирана среща на националните селекционери, а направената програма показва липсата на респект към националния селекционер.

„От футболния съюз са чувствителни към това, което казвам, ще пропусна да отговоря на въпроса за трите ни поредни мача в понеделници. Добре е да играем в понеделниците. На 16-и събират всички национални селекционери за анализ на Европейското първенство. За съжаление направиха програмата така, че аз няма как да отида. Това показва колко има респект към професията и националния селекционер“, заяви Илиев след домакинската победа над Ботев (Враца).

„Андреяс Калкан не игра заради контузия. Първите прогнози са за скъсани кръстни връзки, което не е добре. Надявам да не е това, тъй като има още изследвания. Надявам се да е грешна прогнозата. Чакаме да спадне отока и ще разберем по-ясно. Ако е предварителните опасения се сбъднат, за съжаление Калкан ще пропусне следващите месеци“, допълни треньорът на Черно море.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025