Треньорът на Черно море Илиан Илиев отправи критика към БФС заради липсата на изготвена програма за мачовете след паузата в шампионата заради предстоящите мачове на националния отбор. След домакинското равенство 1:1 срещу Царско село Илиев призна, че е бил изненадан от дефанзивния стил на игра на гостите.

"Изненадахме се, че Царско село игра толкова дефанзивно. Бяха доста затворени. За малко щяхме и да загубим и щеше да е несправедливо. Все пак по-малкото зло е факт. Очаквахме да победим, но накрая щяхме и да загубим", заяви Илиев.

"Имаше разбърквания, можехме да сме малко по-съобразителни. Не успяхме и тук, но продължаваме напред. В сгъстена обстановка се опитахме да играем бързо. Това можеше да доведе и до другото - да грешим и да даваме възможности за контраатака. Те успяха и разчитаха на това. Откакто е Любо Пенев треньор, Царско село играе доста атакуващо. Сега избраха по-различно и ни затрудниха.

Трябваше да играем по-директен футбол, но нямаме този тип нападател. Може да имаме забележки само при бековете - трябваше да се включват повече, да дублират фланговете. Затова бяха и смените. Живнахме малко, но трябваше да се направи много повече. Нашите указания бяха да сме по-внимателни, гледахме да играем на сигурно и донякъде улеснихме защитаващия се отбор."

"Сега пускаме играчите в почивка с незнание кога играем. Не знам толкова ли е трудно да се направи програмата? Вярно, че през уикенда не работят във футболния съюз, ама трябваше да помислят. Конгресът мина, но тази промяна не я виждаме. Всичко си е постарому", завърши наставникът.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022