Илиана Раева за пореден път коментира актуалните събития от изминалата седмица в „Левски“. По-рано днес тя гостува в БНТ, а следобед беше при Сашо Диков в Нова телевизия. Изказването на съпругата на Наско Сираков при Диков беше доста по-емоционално и на моменти излизаше от рамките на спокойния тон.

„Аз да кажа кой ги прати тези хора? Аз питам кой ги прати и кой им плати. Това е една държава, не третият, а десетият свят, просто една джунгла. Протестирам като най-обикновен човек, като жена срещу мъжете, които доведоха „Левски“ и държавата до това нещо“, започна Илиана Раева.

На въпрос, защо Наско Сираков не е защитил Петев, Илиана отприщи гнева си: „Има нещо позорно в това, че журналист пита подобно нещо. Благодарение на изключителния си ум и интелект той предотврати там да се случи нещо много страшно. Какво искаха тези хора с качулки и тъмни очила. Наско ми каза: „В момента, в който видях, разбрах за какво става въпрос. И му казах на Петев: Тръгвай да излизаме.“ Той направи точно това, което трябваше, не наливай масло в огъня. Да скочи Наско да се бие ли?! Сашо, ти колко пъти хвърли камерата и отиде на протест да кажеш: „не прави еди какво си.“ Ако Наско беше отишъл да бута тези хора, щеше да стане страшно. Може би това щеше да е добре за работата ви, но не и за културата и т.н. Много добре знаете защо Наско направи това нещо. Недей да ме нервираш повече. Кои са тези хора, които са превзели „Левски“? Наско да вземе мерки?! Къде отиваш вече. Мерки ще вземат собствениците, големите ръководители. Един, двама, трима, осем. Но ще вземат мерки, ако искат. Това е срамно за журналистиката (в този момент пускат запис от събличането на Петев). Ето ги мъжете в „Левски“. Всички истински левскари са потресени. И ти се опитваш през мен, на мой гръб, защото съм жената, която се осмели да напише в какво са превърнали тази институция. Вместо да искаш обяснение кой и в какво превърнаха „Левски“.

„Всички казаха, че тези хора са изпратени и ги знаят всички. Ти вярваш ли, че тези фенове са самостоятелни. Вярваш ли, че това е спонтанна реакция. Аз знам кой стои зад това нещо. Наско, ако знаеше име, щеше да го назове. С кой е водил всички разговори, Наско с кой е разговарял за всичко?! Оказва се, че Иво Тонев е големият левскар (казва го с ирония). Значи тази група от хора, които ти каза, че трудно може да наречем фенове, аз също. Наско излезе и каза, че не е сменил Йоканович, а Батков я потвърди и каза: „Да, аз го смених.“ И тези фенове излязоха с декларация и казаха, че искат Тонев. Тонев подаде оставка, но не се знае дали Батков ще му я приеме, той я подаде и преди пет месеца. Сега каза, че има да довършва стадиона, нека го прави, чудесно. Какъв е Наско в „Левски“ в крайна сметка, та да искат да остане (казва го с ирония). Тази група хора каза ние казваме кой - кой е. Те казаха: „Какъв е Наско?!“ Всички го написаха, някои им дава страхотна сила на тези хора. Тук въобще не става въпрос за феновете“, каза още Илиана Раева.

Изказването й завърши с припомняне кои футболисти са играли в „Левски“ и ЦСКА: „Божидар Искренов, най-обичаният, Станислав Ангелов – бивш състезател на ЦСКА. За какво говорят тези момчета там!? Искаш ли да ти изброя всички, минали през ЦСКА. А Петев на 15 години бил казал, че е бил от ЦСКА. Кой ще повярва на толкова елементарно съшита...Не очакваха, че ще се случи това, което се случи. И тепърва лавината ще върви. И ти го знаеш много добре. Божидар Искренов, който е играл в ЦСКА, това са най-нормалните неща в един спорт. И тук да се вади кой бил левскар и кой бил цесекар. На тази медийна история може да вярват само групата около тези хора.“