ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!


ЦСКА наистина оцеля, но с друга физиономия, с друго лице. С мирис на бензин и нафта. Не вярвате или вярвате, но това наистина е най-новият вариант, който е обсъждан в детайли вчера и на срещата в Етрополе късно снощи, за която БЛИЦ първи писа.
 
Реално, уважаеми фенове на ЦСКА, вашият любим клуб изчезва от картата. Да, ЦСКА оцеля, защото няма да фалира. Но в действителност се появява нов клуб, колкото и да се опитват да ни затворят очите и да ни заблудят.
 
ЦСКА ще приеме лиценза на новака в “А” група Нефтохимик. И в първия кръг ще трябва да излезе не срещу Локомотив (Пд), а срещу Литекс. Бургазлии са в тотален финансов колапс и Гриша Ганчев се е възползвал от това, вземайки лиценза на “нафтата”.
 
Казват, че той е проверил всичко до последния детайл. Неговите адвокати даже са звънели в УЕФА. Оттам категорично са обявили, че при това стечение на обстоятелствата ЦСКА ще пропусне тази година участието си в евротурнирите. Вместо “червените” там ще играе “Ботев” (Пд).
 
И какво се случи в крайна сметка? “Титаните” не приеха първите условия на Гриша Ганчев. Отказали са да изплащат дълговете на ЦСКА. Стигнало се до най-лесния вариант. Създава се реално нов клуб – ЦСКА 1923. Така и Гриша Ганчев намазва, защото в действителност той ще поеме “червените”, без да извади пари за покупката му. Започва на чисто. Но понеже държи и Литекс, официално Стоичков ще бъде обявен за собственик, за което БЛИЦ снощи първи писа и за разлика от другите медии не пипа часа на публикациите. Но това е друга тема.
 
По-важното е, че ЦСКА бе погребан, а след това и бе съживен от новите си собственици. Да, Ицо е пред хората такъв, но истината е, че парите ще ги дават Гриша Ганчев и още няколко бизнесмени – общо петима на брой.
 
Е, уважаеми фенове, вас най-много ви вълнува дали историята остава. Дали остават титлите, купите, евроуспехите. Оттук насетне ще ви убеждават, че остават. Ама май не е така... Всъщност, както вие, така и ние чакаме официалната пресконференция, на което ще чуем истината в очите. И на която, повярвайте, ще задаваме много въпроси. Дано там е и Димитър Борисов, та да отговори какво ще се случи всъщност с безкрайните дългове. Ще ги изплаща ли “Титан”, или не. А адвокатите трябва да пояснят на многобройните привърженици на ЦСКА запазвали се историята. И дали в страницата на УЕФА срещу новия клуб ЦСКА 1923 ще пише – двукратен полуфиналист за КЕШ и еднократен за КНК.
 
Някои наши читатели не спират да звънят и да питат: "Истина ли е всичко това?". И добавят, че ще повярват само когато чуят някой официално да говори. Това трябваше да е днес, но май се отлага за утре или най-късно за петък...Тогава ще чуем цялата истина за погребания и съживен за ЦСКА!