Арда размаза Локомотив Пловдив с 5:1 в първи двубой от 24-ия кръг на първенството в efbet Лига. Локо откри с гол на Умарбаев в 4-ата минута. Той се възползва от грешка в отбраната на домакините и откри резултата като изпревари Луков. Александър Георгиев изравни резултата в 26-ата минута. Тонислав Йорданов обърна развоя на резултата с гол в 29-ата минута. Петко Ганев реализира и трети гол във вратата на гостите. В 58-ата минута "смърфовете" останаха с човек по-малко, след като Бидунга получи директен червен картон, а ситуацията беше разгледана с ВАР. Иван Тилев също записа името си сред голмайсторите в 66-ата минута. Светослав Ковачев също беше точен в края на двубоя, за да оформи крайния резултат. Това беше и първи успех на момчетата на Стамен Белчев срещу този съперник в елита.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Локо откри с гол на Умарбаев в 4-ата минута. Той се възползва от грешка в отбраната на домакините и откри резултата като изпревари Луков.

Удар на Преслав Боруков в 15-ата минута натресе гредата, а продължилата атака не доведе до нов гол във вратата на Арда. Девет минути по-късно Александър Василев беше въвлечен в опасна атака за тима си, но не сполучи да отбележи.

Почти от точката на дузпата Александър Георгиев изравни резултата след добре организирана атака на Арда в 26-ата минута. Три минути по-късно голмайсторът на домакините центрира отлично отляво и Тонислав Йорданов се разписа, за да изведе отбора си напред в резултата.

В 32-ата минута резултатът набъбна до 3:1, след като и Петко Ганев от няколко метра прати топката във вратата на вратаря на пловдивчани.

В началните минути на втората част Луков трябваше да спасява опасно положение пред себе си. В 66-ата минута дойде време и на Иван Тилев да запише името си сред голмайсторите, а ситуацията беше разгледана и с ВАР. В 90-ата минута на срещата и Светослав Ковачев се разписа, възползвайки се от асистенция на Георги Атанасов.

Така Арда записа крупен успех и се нарежда на 9-ото място в класирането с актив от 28 точки, а Локо е 7-ми с 31.

Арда - Локомотив (Пловдив) 5:1
0:1 Умарбаев (4), 1:1 Александър Георгиев (26), 2:1 Тонислав Йорданов (29), 3:1 Петко Ганев (32), 4:1 Иван Тилев (66), 5:1 Светослав Ковачев (90)

Съставите:

Арда: 71.Мартин Луков, 5. Петко Ганев , 8. Милен Желев, 9. Тонислав Йорданов  , 10. Светослав Ковачев, 11. Александър Георгиев (75 81. Атанас Зехиров), 24. Алекс Петков, 25.Давид Кики, 33. Иван Тилев  (8429. Георги Атанасов), 70. Христо Иванов (7217. Иван Коконов), 80. Лъчезар Котев

Резерви: 23. Месут Юсуф, 4. Милен Стоев, 27. Мартин Костадинов, 77. Илия Юруков

Локомотив Пловдив: 71. Лукас Рейдър, 61. Райън Бидунга , 5. Мартин Паскалев, 50. Йосип Томашевич, 6. Емил Янчев, 9. Бирсент Карагарен, 19. Александър Василев (7044. Христо Иванов), 20. Милош Петрович, 7. Парвиз Умарбаев , 14. Димитър Илиев (7911. Ивайло Димитров), 99. Преслав Боруков (70 39. Иван Сулев)  

Резерви: 1. Илко Пиргов, 2. Пламен Петров, 28. Иван Михайлов, 33. Иван Арамазов

Съдия: Станислав Тодоров
Стадион "Арена Арда"
Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

най-интересното по минути:

1- старт на мача
4 - Гол за Локо! Неразбирателство в отбраната на домакините позволи на Умарбаев да се възползва, достигайки топката и изпревари Луков, за да открие резултата
26  - Гол за Арда! Александър Георгиев беше на точното място и от точката на дузпата прати топката във вратата на Рейдър
29 
 - Гол за Арда! Александър Георгиев центрира отлично отляво и Тонислав Йорданов заби неспасяемо топката във вратата 
32 
 - Гол за Арда! Петко Ганев също се разписа във вратата на Локомотив, той беше на няколко метра от голлинията на вратаря на пловдивчани
45 - Край на първото полувреме
46 - Старт на второто полувреме
58 - Червен картон за Бидунга от Локомотив (Пловдив) за грубо влизане, ситуацията беше разгледана с ВАР
66  - Гол за Арда! Иван Тилев също записа името си срез голмайсторите, вкарвайки топката във вратата на пловдивския тим 
90   - Гол за Арда! Светослав Ковачев получи отлична асистенция от Георги Атанасов и се разписа в пловдивската врата 

90 - Край на мача
 
Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022