Скандални разкрития за новите италиански шефове, треньор и футболисти в "Ботев" (Враца) излязоха наяве. Бившият помощник-треньор на отбора Светлин Симеонов-Пинчера разказа за случващото се в един от родните клубове със солидна история и много привърженици.

"Мъчно ми е за местните футболисти, които са дали толлкова много и направиха "Ботев" отбора, който е в момента. Ужасяваща гавра се позволява да си правят хора, които нямат нищо общо нито с футбола, нито с България, още по-малко с Враца. Тежко ми е за тези момчета - Светослав Валериев, Тихомир Найденов, Веселин Цветковски, Асен Чалъков, Николай Владинов, Румен Рангелов и Христо Митов. Те са поискали само едно - да им бъдат платени парите, които им дължи клубът. А кметът Николай Иванов, който има основна вина за разсипването на отбора, им обещава това да стане. После демонстративно не ги взимат в групата за Стара Загора. Предпочели са да излязат с юноши, вместо с опитните си играчи, само защото те са поискали заработеното с честен труд", коментира Светлин Симеонов.

"Добре, че от Берое са се смилили и са вкарали само четири гола. Гаврата обаче не спира дотук. На тези седем играчи не им се разрешава да влизат в съблекалнята, разбирате ли?", сподели още пред "Меридиан Мач" Симеонов и добави: "Не мога да кажа същото за тези, новите. Откъде ги доведоха? Треньорът бил в Палермо. Е как, като всъщност е водил шестия отбор на Палермо. Футболистите са играли в 5-а и 6-а дивизия. Видях ги с очите си между двете тренировки във вторник как се наливаха с бира. И за всичко това е виновен кметът на Враца. Защото тези са дошли от някъде си, а той уж е местен и се грижи за доброто на града, а допуска тази гавра."