Славия спечели с минималното 1:0 домакинството си на Ботев (Враца) от 13-ия кръг на Еfbet Лига. В герой за тима на Златомир Загорчич се превърна Иван Минчев, който малко преди почивката вкара единственото попадение в срещата. Teхничарят получи подаване от Емил Стоев и изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на Красимир Костов. 

Задачата на Славия донякъде се улесни в 32-ата минута, когато гостите от Враца останаха с човек по-малко. Чавдар Ивайлов получи червен картон заради фаул срещу Емил Виячки. Ситуацията беше прегледана с ВАР и съдията Ивайло Ненков изгони халфа на Ботев, който настъпи Виячки. 

Една от най-дискусионните ситуации в мача бе в 73-ата минута. Тогава съдията Ненков можеше да изгони с директен червен картон Тони Тасев, който удари в лицето Валери Христов. Реферът вдигна само жълт картон на играча на домакините, с което предизвика недоволството на гостите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Славия беше в серия от три поредни равенства в първенството, но ето, че днес се върна на победния път. След минималния успех "белите" събраха 23 точки и временно се изкачиха на второто място. Също с 23 е ЦСКА, който в неделя приема Локомотив (Пловдив).

За Ботев (Враца) това беше десети пореден мач в първенството без победа. Отборът на Даниел Моралес е на 12-ото място с 11 точки.

СЛАВИЯ - БОТЕВ (Враца) 1:0
1:0 Иван Минчев (44)

Срещата по минути:
* Минута мълчание в памет на починалата легенда на Ботев (Враца) Ради Бельов.
1 - Начало на мача.
14  Виктор Василев от състава на гостите е контузен и не може да продължи, в игра влиза Мирослав Маринов.
19  ГРЕДА! Емил Виячки не успя да вкара от отлична позиция, като топката кацна на напречната греда и излезе в аут.
29 - Eмил Виячки се превива от болка, след като беше фаулиран от Чавдар Ивайлов. Защитникът на Славия е изнесен на носилка.
32  Червен картон за Чавдар Ивайлов и гостите остават с 10 човека на терена. Ситуацията с нарушението срещу Виячки беше прегледана с ВАР и съдията Ивайло Ненков изгони халфа на Ботев.
33  Димитър Стоянов влиза на мястото на Емил Виячки.
36  Гостите пропиляха отличен шанс. 17-годишният Мирослав Маринов се възползва от грешка на играч на Славия в центъра на терена, пое топката и напредна към вратата на Светослав Вуцов, но не успя да го преодолее с удар по земя от малък ъгъл. Стражът на "белите" спаси изстрела му.
39  Иван Минчев отправи удар от малък ъгъл, Красимир Костов успя да спаси. 
44  ГОЛ! 1:0 за Славия след попадение на Иван Минчев. Опитният халф получи подаване от Емил Стоев и изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на Костов. 
45+4 - Край на първото полувреме.
----------------
46 - Начало на второто полувреме.
60  Жуниор Мапуку дебютира за Славия в първенството. Бившият голмайстор на Берое и Левски замени Емил Стоев.
67 - Георги Вълчев получи подаване от Тони Тасев, но не успя да вкара от добра позиция.
73  Жълт картон за Тони Тасев за удар в лицето на Валери Христов, който се строполи на земята. Съдията Ивайло Ненков прегледа ситуацията с ВАР преди да санкционира играча на домакините. Гостите от Враца претендираха за червен картон на Тасев.
90+4 - Край на мача. Славия победи Ботев (Враца) с 1:0.

Славия София
СЛАВИЯ: 21.Светослав Вуцов, 3.Ертан Томбак, 23.Емил Виячки (33  18.Димитър Стоянов), 55.Андреа Христов (к), 37.Венцислав Керчев, 77.Георги Вълчев, 37.Иван Минчев  (83  11.Кристиан Добрев), 88.Тони Тасев (84  17.Ерол Дост), 7.Питър Макрилос, 10.Радослав Кирилов, 71.Емил Стоев (60  9.Жуниор Мапуку)
Резерви: 1.Георги Петков, 18.Димитър Стоянов, 17.Ерол Дост, 16.Кемело Нгуена, 11.Кристиан Добрев, 5.Мартин Атанасов, 9.Жуниор Мапуку 
Треньор: Златомир Загорчич


БОТЕВ (Враца): 76.Красимир Костов, 2.Валери Христов, 5.Костадин Ничев, 6.Антонио Георгиев (86  28.Красимир Тодоров), 11.Виктор Василев (14  15.Мирослав Маринов), 17.Чавдар Ивайлов , 18.Илия Миланов (к), 20.Дориан Бабунски, 21.Сержиньо , 77.Мартин Николов , 88.Йоан Бауренски (86  24.Стефан Гаврилов)
Резерви: 1.Николай Кръстев, 15.Мирослав Маринов, 16.Матеус Касини, 22.Диего Фераресо, 24.Стефан Гаврилов, 28.Красимир Тодоров, 30.Гонсало Виейра
Треньор: Даниел Моралес


София, стадион "Славия"
Съдия: Ивайло Ненков

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия 

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022