Ботев (Враца) загуби с 0:1 гостуването на Славия, а врачани отново играха дълго време с човек по-малко, този път заради директен червен картон на Чавдар Ивайлов в 32-ата минута.

След срещата наставникът на Ботев Даниел Моралес се оплака от съдийството, тъй като техни играчи са гонени в три от последните четири шампионатни двубоя.

“Не искам да съм хитрец. Момчетата се бориха с човек по-малко. Първото полувреме имахме шанс в една-две ситуации", коментира бразилецът. 

"Не искам да се оправдавам, но нека да се погледне ВАР по по-различен начин. Да, имаше нарушение, но не е искал да счупи крака на противника. Това влияе. Какво да кажа на момчетата? Какво да очаквам на следващия мач? 30 момчета с 30 семейства. Дават всичко от себе си. Дали Славия заслужава да бие или ние, не е важно. Има нагласа срещу Ботев (Враца) и това ме боли", продължи Моралес.

"Второто полувреме Славия нямаше положение, но като цяло 1:0 за тях и ние се прибираме без точки. Това ме боли. При 11:11 можеше да ни бият и с пет гола, но може и да не е така. Славия е добър отбор, но ние дойдохме да вземем нещо. Не се предаваме и даваме всичко от себе си. Ако не беше червеният картон, можеше по друг начин да се развие срещата", каза той.

"Извиних се на Емил Виячки, защото фаулът на Чавдар Ивайлов беше груб, но неумишлен. Борим се в Ботев (Враца), даваме си живота”, добави Даниел Моралес.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022