Димитър Иванков изненадващо подаде оставка от Управителния съвет на "Левски". "Синята" легенда обясни пред БЛИЦ причините за решението си. Бившият вратар се завърна на "Герена". Той прие поканата на Иво Тонев и влезе в Управителния съвет, заменяйки Стилиян Шишков, който не бе приет добре от феновете на "Левски".

Задълженията на Иванков бяха свързани основно с организацията на тържествата по повод 100-годишния юбилей.

"Не съм обиден, няма за какво. Аз дойдох с мисълта да помогна на любимия клуб, представях си нещата по по-различен начин. Мислех си, че съм необходим, но явно от мен няма нужда. Не са ме викали да се съберем и да коментираме каквото и да било.Никой не ми е искал оставката. Даже много хора ми казваха, че нищо не работя, а взимам заплата. Аз не искам да бъда в тежест на клуба, който и без това е в тежко финансово състояние. Не мога да си седя вкъщи, без да върша никаква работа, и само да си прибирам заплатката. Никога не съм бил такъв човек и няма да бъда, заяви емоционално Иванков.

- Чудя се защо изобщо има Управителен съвет, след като не се допитват изобщо до нашето мнение. Тодор Батков си решава сам, взима си еднолично решенията. Нашето мнение на колегите от УС беше без никакво значение и тежест. Мисля си, че Батков ни беше взел ей така, само колкото, за да каже пред хората, че в ръководството има юноши на “Левски”, наши момчета, както се вика. Не съм наясно какво става в “Левски”. Човекът, който ме покани – Иво Тонев, е в оставка като председател на УС. Дали му е приета, или не, аз не зная. Въобще в клуба цари хаос на всички нива, нормално е да не ми харесва обстановката. Че има нещо сбъркано в "Левски", има и това се вижда. Не съм съгласен с честите треньорски кадрили, сменяме през 3 или 4 месеца. По- лошо на “Герена” не може да бъде.”

Идолът на сектор "Б" направи дарение на клуба по водна топка към “Левски”. "Момчета имат нужда от подкрепа. И тяхното положение не е розово. Ще им помагам, с каквото мога", обясни Иванков.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ