Един от най-добрите футболисти в родното първенство Ивайло Чочев призна, че все още не е разговарял с треньора на националния ни тим Младен Кръстаич за участието му в предстоящите европейски квалификации на България. 

Футболистът на ЦСКА 1948 определи двубоя с Черна гора в петък като най-важен за тима ни в по пътя към Евро 2024 и пожела успех на националите в първата им битка от евроквалификациите.

„Така е преценило треньорското ръководство в този момент - да не бъда повикан в националния отбор, но от мен се иска само едно – да продължавам да играя добре, да показвам добри игри и в даден момент, ако те преценят да ме извикат, аз съм готов и съм насреща да играя отново за националния отбор“, заяви полузащитникът пред NOVA.

Според Чочев националите ни имат шансове за класиране на финалите на турнира в Германия догодина.

„Няма тези големи фаворити, които срещнахме в другите квалификации като Англия, Италия и Франция. Сега имаме добра сплав от млади футболисти и няколко по-опитни и шансовете, според мен, са доста големи. Най-важният мач е първият с Черна гора – да победим, да тръгнем с три точки и мисля, че това ще даде увереност на момчетата и за гостуването в Унгария“, допълни още Чочев.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024