Капитанът на националния ни отбор Ивелин Попов говори след катастрофалната загуба с 0:6 от Англия. Опитният играч си тръгна от стадион "Васил Левски" доста късно, тъй като беше подложен на допинг контрол. 

"Имах време да помисля, докато чаках за допинг контрол. Според мен подходихме с прекалено голям респект към съперника. Закъснявахме да пресираме, а през второто полувреме, когато ги принуждавахме да изритват топката напред, това винаги водеше до опасност пред вратата ни. Само мога да поздравя Пламен Илиев, защото ако не беше той, щеше да стане голям резил”, каза Ивелин Попов.

“Разликата в класите е голяма, няма смисъл да се заблуждаваме. Във футбола обаче всичко идва от главата, от настройката. Разочароващо е, че загубихме с толкова голям резултат. Треньорът е до тъчлинията, а на терена сме ние. Явно не сме изпълнили задачите така, както трябва”, продължи опитният играч.

Winbet - победата е емоция! (18+)

“Англичаните са чули расистки обиди през първото полувреме и се оплакаха на съдията. Аз няколко пъти ходих да говоря със стюардите от сектор "Б" - ако могат, да предупредят феновете да не се стига до ексцесии. Всички страдаме от това, прави се лоша реклама на България - кой футболист после ще иска да дойде тук? На полувремето е имало големи преговори, за да се съгласят англичаните да излязат на терена. Дори Гарет Саутгейт дойде преди малко да ми благодари, че съм се опитал да помогна. Една седмица преди мача се говореше само за това. Расизмът е световен проблем, който трябва да се изкорени. Всички сме хора, не виждам защо трябва да се обиждаме на расова основа. Дори най-големият футболист за всички времена е цветнокож", заяви футболистът на руския Ростов.

“Нормално е феновете да са изнервени и да демонстрират недоволството си. Всеки е имал някакви очаквания, а вижда, че нещата не се получават. С 50% от този отбор неотдавна победихме Холандия и Швеция, представихме се достойно в Лигата на нациите. Като народ много са ни мачкали и това вероятно дава отражение. Ето, сега вече 11 мача нямаме победа и сме смачкани психически. Вината e обща - на футболисти, ръководство, министерство, държава. И на манталитета ни като цяло”, добави Попов.

Нашата квалификационна група за Евро 2020

Кадри "Спортал":