Халфът на Левски Ивелин Попов говори след победата с 1:0 срещу Ботев (Пловдив) в мач от 13-ия кръг на efbet Лига и изрази подкрепата си към трайно контузения Билал Бари, посвещавайки на него последните три успеха на "сините". Попето заяви, че е имал подобна травма и знае колко е тежко.

„Много важна победа за Левски. Още след мача в Стара Загора казах, че всеки следващ мач ще е по-тежък. Видяхте днес. Мисля, че можеше да победим по-изразително. Не се получи, но заслужавахме напълно победата игрово и заради хъса. Зарадвахме нашите фенове и вървим нагоре в класирането. Много позитивни емоции ни се събраха в последно време след победата срещу ЦСКА, Берое, сега Ботев и малко в тази еуфория забравяме да изразим подкрепата си към нашия колега Билал Бари. Аз съм имал такава контузия. Знам колко е тежко. Искам да му кажа, че го чакаме и тези три победи са за него. Ще направим всичко възможно, докато се върне след травмата, да дойде и на финалната права да помогне много на отбора“, каза Попето след мача.

„Самочувствието идва с години, с трупването на трофеи и титли. Имаме самочувствие, трябва да показваме малко повече класа в мачовете, която имаме несъмнено и нещата ще са още по-добре. Ако върнем малко лентата по-назад, знаете, че нямаше почивка между шампионатите, имаше момчета в националния отбор, нарушена подготовка, имаше леки контузии. Обиграваме се в движение. За да натрупаме максимален брой точки до Нова година. След зимната подготовка мисля, че ще изглеждаме още по-солидни“, добави халфът.

„Чувствам се много добре. За мен не е важно дали вкарвам голове или правя асистенции, важно е отборът да побеждава. За абсолютно всеки човек има място под прожекторите. По някой път може да предотвратиш атаката и да стане голът. Затова сме един отбор. Постепенно отборът узрява. Има много млади момчета, които има много да учат. Затова сме по-опитните в съблекалнята. Постоянно помагаме, говорим, за да узреят по-бързо. Едно време, когато Мъри дойде в Литекс, аз бях на 20-ина година. Той ни каза, че трябва да растем бързо. Сега постоянно също ги повтаря тези думи“, завърши Ивелин Попов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига