ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

България приема Сърбия в евроквалификация от 21:45 часа днес в Разград. В младежкия ни национален отбор има едно момче, което избра да играе за нашата страна пред родината си. 20-годишният централен защитник Велко Йеленкович се утвърди в Славия след пристигането през зимата в "Овча купел".

Бранителят е амбициран да помага и на тима на Александър Димитров, в който дебютира с победа - 1:0 в контролата с Черна гора.

Велко е син на Небойша Йеленкович - бивш играч на Литекс и двукратен шампион на България с ловчанлии. 

В интервю пред БЛИЦ TV Йеленкович-младши направи скандално разкритие, обяснявайки каква е причината да не играе за младежкия национален отбор на Сърбия, а избра България.

"В момента съм младежки национал на България. Предстоят ни тежки евроквалификации, но сме подготвени, тренираме яко. Играя централен защитник, мога да помагам на отбора и като опорен халф", каза Велко.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Запалих се по футбола покрай баща ми. Започнах на 5 години в Литекс. След това в Нови Сад започнах сериозно да тренирам. Роден съм в Нови Сад, като малък дойдох в Ловеч, където живях 5 години. Не тренирах дълго в Литекс, за малко бях" (1:33 минута) 

"Много ми харесва в Славия. Отборът е страхотен - на терена и извън него. Вече изиграх 13 мача в българския шампионат, искам още да играя" (2:20 минута)

"Новият ни треньор Хосе Мария Бакеро е голяма легенда на Барселона и световния футбол. Синът му също май идва при нас" (2:53 минута)

"Играх за юношеските национални отбори на Сърбия до 15, до 16 и до 17 г. Получих покана и за младежкия национален тим на Сърбия, но директорът там ми каза да ходя да играя за България и тук съм щастлив" (3:15 минута)

"Не само в Сърбия, а и в България има много таланти. Но там има и другите работи... тук няма такива неща - за даване под масата" (4:20 минута)

* Какво се случва с баща му Небойша Йеленкович? (4:42 минута)

"Всеки ден се чуваме, говорим си за футбола. Кара ми се, но повече ми помага" (5:16 минута)

* Разказа за семейството си (5:35 минута)

"Сърбин съм, там съм роден, 15 години съм живял в родината ми. Повече ми харесва сръбската скара - плескавици..." (5:46 минута)

"Не мога да играя карти", обясни още Йеленкович-младши и разказа с кои от съотборниците си в Славия е по-близък (6:20 минута)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ