Селекционерът на националния отбор на България Георги Дерменджиев залага на дебютант в мача срещу Уелс. Двубоят от Група 4 на Лига „Б“ от Лигата на нациите започва в 16:00 часа в Кардиф.

Първият си двубой за „лъвовете“ ще изиграе натурализираният бразилски десен бек Сисиньо от Лудогорец. Той заема мястото на Страхил Попов, който беше титуляр при равенството с Ейре (1:1) в четвъртък.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Това е една от четирите промени, които Дерменджиев прави за мача в Кардиф. Левият бек Антон Недялков се мести в центъра на защитата на мястото на контузения капитан Петър Занев. Неговото място пък заема Иван Горанов.

24-годишният халф на Славия Янис Карабельов ще изиграе първия си мач за България като титуляр. Той заема мястото на Кристиян Малинов в средата на терена. Играчът на белгийския Льовен дори не попада в групата за двубоя. Бирсент Карагерен този път започва в стартовите 11 на мястото на Спас Делев, който стартира срещу Ейре.

Стартовият състав на България: 1.Георги Георгиев, 6.Сисиньо, 5.Кристиян Димитров, 14.Антон Недялков, 4.Иван Горанов, 11.Янис Карабельов, 7.Георги Костадинов, 8.Тодор Неделев, 18.Галин Иванов, 17.Бирсент Карагерен, 10.Божидар Краев
Резерви: 13.Николай Михайлов, 23.Мартин Луков, 2.Страхил Попов, 3.Виктор Попов, 9.Спас Делев, 12.Станислав Работов, 15.Пламен Гълъбов, 16.Светослав Ковачев, 19.Исмаил Иса, 20.Димитър Илиев, 21.Филип Кръстев, 22.Александър Цветков

Програма на нашата група в Лигата на нациите