Лудогорец уволни Валдас Дамбраускас! Може да звучи невероятно, но е факт! Месец и половина, след като класира отбора за плейофите на Шампионската лига, пътищата на литовеца и разградчани се разделят, пише „Мач Телеграф“.

Причината не е само загубата от Цървена звезда с 0:1 в Разград, а представянето на Лудогорец след историческото елиминиране на гръцкия гранд Олимпиакос. След този двубой отборът върви надолу и надолу, като освен че отпадна от Малмьо, бе надигран от Мидтиланд и Цървена звезда в групите на Лига Европа, като след две срещи активът е само една точка. В първенството трудно бяха победени Пирин и Ботев Враца, а пък Славия удари "орлите" с 10 човека и с 15-годишен в титулярния състав. Не трябва да се забравя и гостуването на Спартак (Варна) за купата, където "соколите" също се противопоставиха успешно на разградчани и можеха да елиминират шампионите.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн 

През последните две седмици Дамбраускас бе под карантина заради положителна проба за коронавирус, като се върна на пейката именно за домакинството на Звезда. Загубата в този мач е преляла чашата на търпението към младия наставник и в крайна сметка в навечерието на мача с Левски Лудогорец сменя своя треньор. Станислав Генчев се очаква да води днес "орлите" на "Герена". Нов треньор Лудогорец ще има в първите дни на паузата заради националните отбори, най-късно до седмица.

„Тема Спорт“ също пише за раздяла с 44-годишния Дамбраускас, но информацията не е толкова категорична. Уточнява се, че литовецът е имал „жълт картон“ след отпадането от Малмьо, а загубата от Цървена звезда е катализирала процесите на раздяла с треньора. Изданието допълва, че в момента текат преговори за прекратяване на взаимоотношенията между специалиста и Лудогорец, както и относно размера на неустойката, която Валдас Дамбраускас трябва да получи.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа