ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Ръководството на Берое излезе с официална позиция след големия скандал вчера в Перник при гостуването на Миньор за Купата на България. Фенове на домакините нахлуха в сектора със запалянковците от Стара Загора и се стигна до грозно меле, при което имаше пострадали запалянковци. След това перничани трошиха автомобилите на гостите.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В позицията си ръководството на Берое прави разкрития в подробности на случилото се в Перник.

Екшънът в Перник с нов развой, поне още 15 потърпевши СНИМКИ

ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ПФК БЕРОЕ:

"Ръководството на ПФК Берое счита за необходимо да излезе с официална позиция, относно случилото се на вчерашния двубой с Миньор (Перник) от турнира за Купата на България.

Организираното пътуване на нашите фенове за въпросния мач бе предварително обявено и за него бяха уведомени съответните органи на реда. По време на целия път до Перник нашите привърженици бяха съпровождани от патрулна кола на МВР. По надлежния ред бе запознат и Димитър Христов, който е експерт „Връзка с привържениците“ към БФС. Той бе предупреден за нашите очаквания, че тези наши фенове ще бъдат замеряни с камъни, което няма да бъде прецедент за този стадион.

Феновете и футболистите на Берое, като едно цяло, бяха подготвили специални тениски и транспарант, които изразяваха подкрепа за доброволците от Перник, помогнали за намирането на малкия Сашко. Всичко това говори за отношението на нашия клуб към отговорните хора от града. Ние имахме само добри намерения, въпреки очакванията ни от домакинската публика, която неведнъж е демонстрирала своето отношение не само към нас.

Всичко това следва да покаже, че ние очаквахме Миньор (Перник), като домакин на мача и организатор на спортното събитие, да вземе необходимите мерки за предотвратяване на всякакви опити за хулиганско и откровено агресивно поведение спрямо нас, осигурявайки достатъчен брой служители на реда. За съжаление, това не се случи и всички станахме свидетели на точно обратното.

Още преди започване на двубоя активно подкрепящите фенове на Миньор направиха опит да стигнат до сектора за гости и да атакуват привържениците на Берое, които бяха на стадиона. В този момент ясно си пролича, че охраната за мача не е на необходимото ниво и със сигурност броят на представителите на МВР не е достатъчен. Дори и в този момент нищо от организацията на мача не се промени.

Атакуването на гостуващата публика с камъни, дървета и всякакви подръчни средства в средата на второто полувреме бе кулминацията в тях.

За нас, последвалата реакция, която видяхме не съответстваше на нивото на двубоя. Пропуските в организирането на мача ясно си проличаха и за нас това не е нормално. Не е нормално да се връщаме 30 години назад и да толерираме насилие по трибуните и извън него. Не е нормално условията на стадион в България да не отговарят на нужните изисквания за безопасност, заложени в наредбите на БФС и Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Ще коментираме и последвалата ситуация, за която стана известно едва след края на срещата. Когато феновете на домакините видно, масово и съвсем целенасочено взеха да напускат стадиона десетина минути преди края на мача за всички трябваше да бъде ясно, че те не се прибират, за да гледат двубоя между Полша и Саудитска Арабия. Те просто отидоха и нанесоха безпрепятствено сериозни щети по автомобилите на нашите фенове, което за нас е посегателство и към личната собственост.

Настояваме съответните органи на БФС да вземат необходимите действия и наложат нужните санкции, които да отговарят справедливо на случилото се преди, по време и след мача вчера.

С такива действия няма как да върнем децата по трибуните и ПФК Берое за пореден път осъжда хулиганските прояви".

 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023