Драмата около анкетата за “Футболист на България” за 2011 година продължава със сериозна сила. Организаторите на допитването извадиха Бойко Борисов от анкетата. Както е известно, министър-председателят, който играе за третодивизионния Витоша (Бистрица) спечели гласуването на феновете в сайта futbolist1.bg с 3501 гласа (44%). На второ място след допитването до феновете остана звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Голмайсторът е с 1955 гласа (24%). На трето място е друго шокиращо име – Васил Лукаев от подвизаващия се в “Б” Окръжна група Шипка (Драгор).

След писмото на Бойко Борисов до медиите, че се отказва да участва в анкетата и предлага наградата да се даде на избрания за "най-добър млад футболист" организаторите решиха да го извадят от надпреварата. Така 200-те журналисти, които имат право да гласуват от вчера, не могат да гласуват за премиера.

На негово място в Топ 20 в анкетата "Футболист на България" влиза националът Михаил Александров от Лудогорец (Разград). Той е под №21 след гласуването на феновете.

"Бойко Борисов не прави голяма разлика между анкетата на публиката и на журналистите. Анкетата не може да бъде нулева, защото току-що започна. Ние се съобразяваме с неговото лично желание да не участва и го вадим от двайсетицата. Единственото нещо, което е малко повече от изненада, е че той взе решение да не участва в тази анкета, след като беше завършила", обяви организаторът Радослав Янкулов./БЛИЦ