Пазарджишкото село Драгор от няколко дни живее с местната звезда Васил Лукаев. Футболистът на местния Шипка хвърли една от бомбите във фенското гласуване за “Футболист на България”. Васко зае трето място след допитването до феновете и попадна в Топ 20 с футболисти, от които журналистите ще изберат №1 за 2011 година. Лукаев финишира с 431 гласа (5%), преди него се наредиха Бойко Борисов и Димитър Бербатов.

“От няколко дни животът ми се промени, повече ме търсят медиите. Иначе нищо друго, всичко си е по старому. Всичко започна на шега, някой ме номинира, все още не знам кой е, не иска да каже името си. След това мои приятели и хора от селото продължиха да гласуват за мен. Не вярвам, че ще попадна дори сред първите 10 след гласуването на журналистите”, заяви Васил Лукаев от Шипка (Драгор).

“Аз за сега уча. Първата ми специалност е учител по физическо възпитание, а втората - треньор по футбол. Лично гласувах за Владимир Гаджев в анкетата, но мисля, че щом толкова много хора са гласували за Бойко Борисов, той трябва да бъде избран за номер едно. Смятам, че това с Бойко Борисов е протестен вот. Хората протестират заради слабия ни футбол. Кои са виновни ли?! Всички, собственици, футболисти, в БФС, всички са виновни. Надявам се сега Любо Пенев да оправи нещата”, коментира състоянието на българския футбол Васко Лукаев.

Кметът на село Драгор Георги Цонев рано тази сутрин също беше на стадион “Шипка”, за да подкрепи Васил. Той е и президент на петодивизионния тим. “След като го извадиха от анкетата се появиха какви ли не информации. Изкараха ме, че съм писал гневни писма до БФС, след което са го върнали. Няма нищо такова. Ако не го бяха отстранили временно от анкетата, може би щеше да събере 1000 гласа. Той има качества, не само футболни, а и човешки. Васко ни помага освен на терена и с организация, транспорт за мачовете. Студент е в НСА, не виждам защо гласовете да не бяха малко повече, а не тези 5%. Дано достигне участие в “А” група. Славия да го вземе, защото Бате Венци е готин пич. Не искаме в ЦСКА и “Левски” с тия измислени герои. Сега обаче той е футболист на Шипка и нали знаете, всичко опира до пари”, заяви кметът на Драгор.

Принос за доброто класиране на Васил Лукаев в интернет допитването до феновете има и брат му. Момчето е инвалид и прекарва голяма част от времето си пред компютъра. Той е създал добра организация и хората от цялото село са дали гласа си за играча на Шипка (Драгор)./БЛИЦ