Правителството преустановява отношенията си с Футболния съюз до подаване на оставка на президента на БФС Борислав Михайлов. Това oбяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.  

"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол. Построиха се много стадиони, помощни терени, даваха се средства за развитие на детско-юношеските школи. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на българския футбол и след инцидентите от снощи, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов", обяви Красен Кралев. 

"Повече коментари по темата ще получите по-късно лично от премиера", добави спортният министър.

По принцип ФИФА не позволява дадено правителство да се меси в работата на футболната федерация на съответната страна. Кралев обаче обясни, че в случая това не е така. "Няма нарушаване на правилата. Правилата се нарушават, ако директно се интервенира във футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялостното състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Ясно и категорично - държавата не може повече да толерира подобно поведение", подчерта Красен Кралев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Нашата квалификационна група за Евро 2020