Баражът за класиране в Лигата на конференциите ЦСКА - ЦСКА 1948 е спрян. В 87-ата минута феновете на "армейците" от сектор "Г" нахлуха на терена на Националния стадион "Васил Левски". Нервите им не издържаха, след като гостите имаха преднина от 2:0 след головете на Неделко Пишчевич и Педриньо.

Запалянковците на тима от Борисовата градина не можаха да преглътнат поредната гавра с тях от трупата наемници, които петнят святата червена фланелка. Избраниците на Стамен Белчев тотално разочароваха привържениците с бездушната игра в пореден мач, и то решителен - за място в Лигата на конференциите.

Последваха грозните сцени, които накараха съдията Драгомир Драганов бързо да прибере двата отбора в съблекалните. Играчите бягаха на спринт към тунела, за да се скрият от разгневените ултраси.

За момент телевизионното излъчване беше спряно, след като феновете счупиха една от камерите на телевизията. Някои от запалянковците бяха "въоръжени" с пръти.  

Кадрите показа как един от полицаите лежи на земята, след като беше повален от фен, нахлул от сектор "Г". 

Taрторът на сектор "Г" Иван Велчев пък нокаутира един от буйстващите привърженици. Кюстендилеца и Росен Петров се опитваха да успокоят запалянковците и да ги върнат в сектора.

Пострадалият полицай беше откаран към болница с линейка, която влезе на терена.

В 21:54 часа изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев слезе на пистата и се запъти към сектор "Г". Той направи опит да укроти феновете, но преди да се доближи до агитката беше отпратен от Росен Петров-Животното и от други фенове, които го посъветваха, че е по-добре да се върне в ложата. 

В 22:03 часа беше взето решение срещата да се доиграе.

Спорът беше подновен в 22:08 часа, след като Иван Велчев-Кюстендилеца гарантира пред длъжностните лица, че няма да има нови ексцесии.
 


* Снимка: Костадин Андонов/Startphoto.bg


* Снимка: Костадин Андонов/Startphoto.bg