Ядосани фенове на ЦСКА потърсиха сметка за поражението с 0:2 от ЦСКА 1948 от изпълнителния директор Филип Филипов. Той беше атакуван от голяма група запалянковци при излизането му от стадион "Васил Левски". "Червените" загубиха баража за класиране в Лигата на конференциите, като малко преди края срещата беше прекъсната за 20 минути след нахлуване на фенове на терена и последвали грозни сцени. В крайна сметка дербито се доигра, но радостта беше за тима от Бистрица, воден от Валентин Илиев.

Загубата означава, че ЦСКА няма да играе в Европа за първи път от 2017 година. 

"Аз за чужди грешки отговорност не мога да нося. Не съм треньор на отбора. Оттук нататък в следващите години ще нося отговорност. Който ме познава, знае, че единственото нещо, което ме интересува е ЦСКА да стане шампион", каза Филипов пред нахвърлилите му се фенове.

"За всички е ясно, че това не е ЦСКА и трябва да настъпят кардинални промени. Те се случват със смяната на собствеността още от един месец. Хората са прави", добави Филипов.

Запалянковците дори скандираха "Всички вън!", докато той говореше.

"Не е коректно да хвърляме цялата вина върху Стамен Белчев. Той пое отбора в много сложен момент и не мисля, че той трябва да отнася цялата вина. Всички сме виновни за това. Нормално е феновете да са недоволни. Хората идват, подкрепят отбора постоянно", продължи Филипов.

"Който ме познава, знае, че съм отговорен човек. В следващите две години аз ще съм този, който ще носи цялата отговорност в спортно-техническата част и всички упреци могат да са срещу мен. Аз не се страхувам, от 7-годишен съм в ЦСКА, винаги работя със сърцето си, обичам клуба, така че не се притеснявам. Футболистите не знам дали осъзнават - гробно мълчание. За ЦСКА първо трябва да имаш сърце, за да носиш "червената" фланелка, тя е голяма тежест. ЦСКА е институция, не отива ЦСКА да играе по този начин", добави Филип Филипов.