Септември (София) победи с 3:1 Берое в контролна среща, играна в Стара Загора.

Възпитаниците на треньора Светослав Петров откриха резултата още в началото на мача. В четвъртата минута топката достигна до Атанас Кабов в наказателното поле и играчът на Септември, известен като Кабиньо, я изпрати в мрежата с удар от близка дистанция. 

Шест минути по-късно Вини Трибуле получи на границата на пеналта и стреля, но ударът му срещна напречната греда. Отново той отправи удар в 34-ата минута, но топката мина на сантиметри от вратата и излезе в аут.

Пет минути по-късно Калоян Кръстев навлезе опасно към вратата на гостите и стреля, но Димитър Шейтанов изби в корнер.

Играчите на Септември имаха две отлични възможности в 41-ата минута, чрез Стояновски и Петков, но Иван Гошев спаси и двата удара.

Густаво Каскардо бе близо до изравняването в 61-ата минута, но Шейтанов се справи.

Септември удвои преднината си в 72-ата минута, когато Валентин Йосков получи в пеналта и прати топката в далечния ъгъл - 0:2.

Три минути по-късно Берое изравни след отлична комбинация в атака. Симеон Мечев подаде на Калоян Кръстев в наказателното поле, а нападателят предостави за Йоан Бауренски, който намери целта след удар в движение – 1:2.

Берое атакуваше повече в минутите до края, но гостите стигнаха до попадение две минути преди края на мача. Тогава Каскардо прати топката в собствената си мрежа след остро центриране - 1:3.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023