Лудогорец приема Валенсия в първи осминафинал в Лига Европа в четвъртък (13 март) от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Испанците вече пристигнаха в София, а Стойчо Стоев даде официалната си пресконференция.

"Искам срещу Валенсия футболистите да покажат това, което притежават. Никой не гони от тях: "Момчета, на всяка цена." Не, те трябва да бъдат отговорни, уверени, да покажат качествата, които притежават, да бъдат отбора, който са и нищо повече. В един момент Валенсия може да се окаже напълно сериозно препятствие, което не можем да преодолеем, но това е в реда на нещата. Но ако излезеш като отбор, който иска постоянно да воюва, иска да успее в тези 90 минути, може и да успеем. Надявам се да помечтаем и по-нататък", заяви Стойчо Стоев.

На въпрос, как гледа на суперлативите в последните месеци, треньорът отговори: "Не съм човек, който прекалено се ласкае, защото знам, че медалът има две страни. Не изпадам в грандоманщина, еуфория. Стремя се да съм това, което съм и да приемам нещата, както са."

Относно пълния стадион, който ще посрещне футболистите, треньорът на Лудогорец заяви: "Спомням си един мач срещу ПСЖ, победихме с 1:0 на "Васил Левски" (б.р. - става въпрос за двубой на Локомотив София в турнира за КНК през сезон 1982/83). На мачовете със софийските отбори също идваха доста хора, стадионите се пълнеха. Надявам се да се възобнови интересът на хората. Да, знам, не искам да изпадам в пледоарии. Виждам какво е икономическото състояние, но футболът може би е спасителна сламка за хората. Идват на стадиона, забравят за 90 минути проблемите, а ние се стараем да ги зарадваме."