Стойчо Стоев даде официалната пресконференция преди първия 1/8-финал за Лига Европа срещу Валенсия. Двубоят е в четвъртък (13 март) от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"С всеки кръг противникът става все по-сериозен. Мисля, че отборът е готов за добри мачове и се надявам да зарадваме хората на стадиона. Наблюдавах четири двубоя на Валенсия, сериозен противник. Преди месец победиха Барса. Сработен отбор с качествени футболисти. Както Лацио, така и Валенсия влиза в ролята на фаворит. Ние набираме може би някаква инерция, имаме нужжната увереност. Надявам се, че момчетата ще се представят добре. Опитваме се да играем агресивно навсякъде, и в Рим се стремяхме да играем офанзивно. Тук малко ни попречи този ранен гол. Ние никога не сме си мислели, че трябва да се защитаваме, да изпозваме контраатаката. Стремим се да контролираме повече топката. Няма да е нищо по-различно, независимо с кой противник играем. Няма да изневерим на футбола, който практикуваме, но естествено, ще бъдем и изключително внимателни", заяви Стойчо Стоев.

"Очакванията с Лацио бяха огромни. Имаше го този момент, че тези хора, които бяха дошли да ни подкрепят, малко може би пренави футболистите. Включително и ранният гол, който отбелязаха, малко или много сковава. Пред толкова публика не бяхме играли, идваш в София от провинцията, подкрепя те пълен стадион, на който една десета са от Лудогорец, другите са неутрални или фенове на други отбори. Хубавото е, че този мач мина благополучно", допълни още наставникът на разградчани.

"С поведенито си до този момент показахме, че не сме отбор еднодневка. Победата си е победа, но идва следващия мач. Футболистите стоят здраво стъпили на земята. Не може винаги еуфорията да те води постоянно", каза още Стоев.