Националният селекционер Любослав Пенев се пошегува, че Лудогорец и Валенсия ще трябва да разрежат топката в мача помежду си, защото и двата тима обичат да я владеят през по-голямата част от срещите си. Бившият голмайстор на "прилепите" говори за предстоящия 1/8-финал от Лига Европа пред най-голямото испанско радио "Cadena SER". Пенев обаче не пожела да разкрие нищо от "тайните" на българския си колега Стойчо Стоев. Първият сблъсък между Лудогорец и Валенсия е от 20:00 часа в четвъртък на Националния стадион "Васил Левски".

"Лудогорец го знам наизуст, но нищо конкретно няма да кажа. И двата отбора са агресивни, обичат да притежават топката, така че най-добре да я разрежат на две. Не знам как иначе ще си я поделят, всеки ще иска да е негова. Очаквам много голове", заяви Пенев.

Той е бивш футболист на Валенсия, като носеше фланелката на "прилепите" от 1989 г. до 1995 г. Миналата година пък националният ни селекционер бе близо до възможността да поеме испанския тим. "Преговарях с ръководството през декември, но нищо не се получи. Валенсия има много добър треньор в момента и му пожелавам успех, а аз се съсредоточавам върху работата си с националния отбор на България. Със сигурност обаче един ден искам да поема Валенсия", подчерта Любо Пенев.

Лига Европа - сезон 2013/14