Евентуалният съперник на Левски в турнира Лига Европа Калмар ще домакинства на "сините" на изкуствен терен. Това ще се случи, ако шведите елиминират Дачия. Първият мач между двата отбора в Швеция завърши 0:0. Реваншът в Молдова е на 22 юли, когато по същото време "сините" гостуват в Ейре на Дъндолк, когото снощи отвяха с 6:0.

В третия квалификационен кръг Левски ще бъде гост в първия мач срещу Калмар или Дачия - на 29 юли, а ще домакинства в реванша на стадион "Георги Аспарухов" на 5 август.

"Спортният директор на Калмар е доста разколебан. Сподели, че не са могли да използват шансовете си в домакинството на Дачия. Ако те се класират, ще играем на изкуствен терен заради специфичните климатични условия в Швеция. Желаехме първият мач да е домакински, но така се падна жребият и ще се съобразяваме с него", заяви финансовият директор на Левски Константин Баждеков.

"При този първи резултат, който се е получил при домакинството на Калмар, не можем да сме сигурни кой от двата отбора ще се класира. Към момента шансовете са 50 на 50", добави пред "Гонг" Баждеков.

"С представител на молдовския клуб Дачия не успяхме да се срещнем. Човек от тяхната федерация ни остави координатите на клуба", продължи Баждеков.

"Шведите играят с червено и бяло, така че няма да има съвпадение и ще можем да използваме титулярните си екипи. Ще изчакаме реванша и тогава ще влизаме в контакти по-конкретно", каза още финансовият шеф на Левски. /БЛИЦ