Матей Казийски, който бойкотира националния отбор по волейбол за Олимпиадата в Лондон, започна подготовка с клубния си тим Тренто. Той се присъедини към отбора от първото му занимание за новия сезон, а след това говори пред клубния сайт.

"Чувствам се странно да бъда тук в първия ден на подготовка. До сега почти не ми се е случвало такова нещо. Усещането е ново, но и приятно. Ще се опитам да се възползвам максимално от тези седмици на работа без мачове, за да вляза в добра форма и след това да я запазя през целия сезон”, обясни Казийски.

Той разкри и какво е правил, докато бившите му съотборници от националния отбор се бореха за медали в Лондон и в крайна сметка станаха четвърти в света.

“През последните седмици спах толкова много, бях на почивка и се отпуснах. Може би няма да мога веднага да вляза във форма, но има много време пред мен. Трябва да започнем веднага с правилната настройка и да използваме факта, че днес тук има толкова много играчи, които вече знаят методите ни на тренировка”, продължи Казийски.

“Целите пред отбора? Да спечелим всичко възможно, но едно по едно - първо да отхвърлим Суперкупата на Италия и Световното клубно първенство, които са най-скоро. Искам да прегърна и поздравя всичките ни фенове, които видяхме в "Пала Тренто", завърши волейболистът.