Нигерийският нападател Самуел Акере подписа нов дългосрочен договор с Ботев (Пловдив). Той ще остане в клуба до края на сезон 2025/26, информираха "жълто-черните" в сайта си. 

Откакто се присъедини в Ботев през 2022 г., Самуел Акере показва изключителен професионализъм и израстване. До този момент бързоногият футболист има на сметката си 55 двубоя с екипа на „жълто-черните“ (23 от които за дублиращия отбор) и 7 попадения. 

Този сезон в Efbet Лига Акере е основен футболист в тима на Душан Керкез. Нигериецът реализира 4 попадения и асистира 4 пъти.

„Много съм щастлив и удовлетворен, че Акере подписа нов договор и че той ще остане с нас по-дълго време", коментира треньорът Душан Керкез. 

"Той е истински пример за това как упоритата работа се отплаща. Акере премина през „футболните трудности“ в кариерата си – дойде от Африка, премина през академията на руския Виста, където научи някои неща, дойде в дублиращия отбор на Ботев и днес е важен играч за нас. Той е много добро момче, трудолюбив характер е и най-важното за мен е, че показва желание да подобрява себе си всеки ден“, добави треньорът.

"ПФК Ботев поздравява Самуел Акере и му желае много бъдещи поводи за радост в „жълто-черно“!", добавиха от клуба.

Купа на България - сезон 2023/2024
Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига