! - Материалът не е предназначен за читатели под 18 години...
 
Порно. Хард порно. Така с две думи може да определим престоя на Лотар в България. Казват, че Матеус бил голям женкар. Свършвал бавно и побърквал жените. В националния обаче се оказа слаба ракия. Свърши бързо. На 21 септември 2010 година го назначиха, на 19 септември 2011 година го отстраниха.
 
Когато пое щафетата от Станимир Стоилов, той обеща да вдигне тима и да върне славата на футболна България. Е, славата я няма никаква... Напротив. Резултатите са плачевни.
 
Днес националите са заели позата, в която любовниците на Матеус застават преди да ги обладае. С вирнати нагоре крака. И докато Лотар действа здраво в кревата, нашите ги таковат яко на игрището. Барабар с германския им селекционер! Който ги хване, ги спуква. По един, по два, по три.
 
Едно немско издание написа преди време, че Матеус правел секс минимум по три часа. Е, по толкоз гола ни сложиха англичаните и швейцарците в рамките на три дни. Даже Рууни и компания не се изпотиха, докато се гавреха с футболистите ни в центъра на София.
 
През тези 365 дни Матеус беше максимум 40-50 дни в България. А първоначалното условие бе да стои тук, за да гледа мачове от вътрешното първенство и да избира футболисти. Лотар посети не повече от 10 двубоя, като на някои от тях си тръгваше още преди техния край. Във въпросния период той прекарваше по-често с любовниците си и най-вече с новата си изгора Йоана Тучинска.
 
И вместо на отбор националите заприличаха покрай германския плейбой на проститутка, която всеки я такова, където я набара. А Матеус се превъплати в ролята не на селекционер, а на сутеньор. И то с какво възнаграждение – 20 хиляди евро на месец.
 
Ама това, което се случи с Лотар, си беше напълно предвидимо. Та той, където и да е отишъл, винаги се е провалял. Особено като национален треньор. Питайте унгарците. Там порното беше същото.
 
Нали знаете кой е Франц Бекенбауер. Велик футболист, прекрасен треньор, уникален ръководител и страхотен психолог и човек. Ненапразно му казват Кайзера. Та помните ли какво заяви наскоро Бекенбауер: “Как Матеус да стане треньор в Бундеслигата, след като е женкар!”. Коментарът е излишен.
 
От всичките изявления на Матеус най-жалкото беше онова, което даде пред английския вестник “Сън” в навечерието на евроквалификацията на 2 септември. Немецът оплю здравата националите. Обяви, че не ставали. Спор няма – половината не стават. Какво обаче диреше Матеус у нас, след като и самият той не става...
 
Сега е крайно време в БФС да вземат мъдро решение. Ако ще назначават чужденец, той да е ДОКАЗАН треньор, а не такъв като Матеус – феноменален футболист, но пълна дупка като наставник. Нямат ли пари за такава личност, да изберат възможно най-подходящия българин. Иначе – тежко й на футболна България!
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ